Het Formule 1 jaaroverzicht 2019

Recensie: Formule 1 jaaroverzicht 2019

Het seizoen 2019 was in meerdere opzichten een boeiend seizoen. Zou Max Verstappen eindelijk mee kunnen doen voor de wereldtitel? Kon Sebastian Vettel zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc voorblijven? Kwam er een zesde wereldtitel voor Lewis Hamilton? De antwoorden weten we inmiddels. Nu 2019 geschiedenis is breekt de tijd van het terugkijken aan. Het Formule 1 jaaroverzicht 2019 (verkrijgbaar op DVD en Blu-ray) is daarvoor een prima naslagwerk.

Traditioneel jaaroverzicht

Het Formule 1 jaaroverzicht wordt sinds jaar en dag uitgebracht op DVD of Blu-ray. In totaal gaat de collectie terug tot 1970. Eind januari viel het Formule 1 jaaroverzicht 2019 bij de liefhebbers op de mat. Het naslagwerk over 2019 bevat ruim zes uur aan materiaal. Dat is een vier uur durend overzicht van het seizoen en twee uur aan extra onboards en items.

In het overzicht zijn niet alleen uitgebreide recaps te zien van de races. Ook de kwalificaties komen in het Formule 1 jaaroverzicht 2019 uitgebreid aan bod. Van elke kwalificatie zit ‘het beslissende moment’ verwerkt, aangevuld met andere bijzondere punten uit de kwalificatie.

Achterkant Formule 1 jaaroverzicht 2019. De korte beschrijving vertelt lang niet het hele verhaal.

Tom Clarkson wederom voice-over

Op het jaaroverzicht van 2018 debuteerde Tom Clarkson (bekend van de Beyond The Grid podcast) als voice-over. Hij nam de rol over van Ben Edwards die daarvoor jarenlang de voice-over was van de jaaroverzichten. Ondanks dat Edwards behoorlijk geliefd was onder Formule 1 fans doet Clarkson een prima job om het hele overzicht aan elkaar te praten.

Echter, waar Edwards ook de kwalificaties en de races van commentaar voorzag, doet Clarkson dat alleen tussen de sessies door. De kwalificaties en races zijn voorzien van het originele live commentaar van David Croft en Martin Brundle (Sky Sports F1). In feite een prima touch aan het overzicht, alleen na zes uur heb je Crofty’s slagzin (It’s lights out, and away we go!) wel genoeg gehoord.

Het Formule 1 jaaroverzicht 2019 bestaat uit twee bluray's of DVD's

Weinig bijzondere extra’s

Het overzicht blinkt niet uit in de bijzondere extra’s. Voorheen was het jaaroverzicht de moeite waard was dankzij de nooit eerder vertoonde beelden. Die zijn op dit overzicht vrijwel afwezig. Alle beelden zijn eerder uitgezonden. De reacties van de coureurs komen uit de interviews direct na de sessies. De extra items zijn documentaires van F1 TV of eerder al getoond op YouTube.

Ook de traditionele onboards zijn nogal…saai. Het zijn de pole position rondes van het seizoen die ook ‘gewoon’ op YouTube te vinden zijn. In eerdere uitgaves van het jaaroverzicht waren de onboards vaak één of meerdere racerondes waarin een coureur in gevecht verwikkeld was. Vaak werd dit ook nog eens ondersteund door commentaar van de coureurs zelf.

Waar te verkrijgen?

Het Formule 1 jaaroverzicht 2019 is verkrijgbaar via Motorsport Home Entertainment webshop Duke Video. Toch liever binnen de eigen landsgrenzen aanschaffen? Dan biedt Bol.com voor zowel de Blu-ray als de DVD de oplossing.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven