Over ons

Welkom op Autosport Uitgelicht! Het resultaat van mijn jarenlange uitstelgedrag. In mijn hoofd spookte het al een hele tijd rond. Iets voor mezelf doen online. Sinds 2011 kun je op de Formule 1 website GPPits.net artikelen van mij vinden. Iets wat ik met veel plezier doe. Maar toch mist er iets. Ik zal je uitleggen wat.

Maar wie ben ´ik´ dan?

Ik ben Edwin Scholten. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ik heb een verslaving. Een niet te stillen honger naar autosport. Eén van mijn eerste herinneringen is aan de autosport. Het punt is alleen dat het geen fraaie herinnering is. Ik weet namelijk nog dat ik op vierjarige leeftijd met een scheef oog met mijn vader mee keek naar een Formule 1 race. De Grand Prix van San Marino op het Imola circuit. Helaas heb ik het over het jaar 1994. Ik kan me herinneren dat Ayrton Senna vol in de muur klapte en daarbij live op televisie zijn dood vond.

Gelukkig keek mijn vader niet toevallig naar die fatale Grand Prix van San Marino. Hij is een vaste kijker van de sport. Als kind heb je doorgaans geen geduld om twee uur lang naar rondrijdende auto´s te kijken. Ik was daar geen uitzondering op. Naarmate ik ouder werd groeide de interesse in de sport. Het begon met het uitrollen van mijn zelf uitgetekende circuit voor de TV wanneer er Formule 1 uitgezonden werd. Met tweeëntwintig speelgoedauto´s speelde ik de race dan zo natuurgetrouw mogelijk na. De speelgoedbolides maakten uiteindelijk plaats voor de Playstation. Uiteindelijk kan ik zeggen dat ik vanaf het seizoen 2000 (bijna twintig jaar, auw!) alle races volledig heb gezien.

Waarom een autosport blog?

Zoals ik in de opening aangaf is schrijven voor GPPits.net erg leuk. Ik kan schrijven wat ik maar wil en wanneer ik maar wil. Als ik een week of een maand geen tijd heb dan is dat geen punt. Het blijft hobby en is bovendien vrijwillig. Weinig meer te wensen zou je denken.

Toch mist er iets. Iets dat ik zelf vanaf de grond heb opgebouwd. Nog belangrijker: Iets waarbij ik niet afhankelijk ben van andere mensen om er een écht succes van te maken. Want ik geloof dat het kan. Het is gewoon heel lastig om met een groep hobbyisten iets neer te zetten dat consistent is. Ondanks dat iedereen van goede wil is en keihard zijn best doet.

Zo ontstond jaren geleden het idee om een eigen blog te beginnen. Niet alleen over Formule 1. De liefde voor de autosport heeft zich uitgebreid over veel verschillende klasses. Toch nam ik nooit de stap om werkelijk wat te gaan beginnen. Nouja, er bestaat ergens gratis blog op mijn naam, maar nooit poste ik wat. Een opleiding Digital Marketing maakt me echter nieuwsgierig naar wat ik eigenhandig kan bereiken.

Deze blog zal geen dertien uit een dozijn pagina zijn met nieuws dat de grote websites allang gebracht hebben. Geen previews voor het aanstaande raceweekend zoals je ze op elke autosport gerelateerde website kunt vinden. En wat ik zelf vooral heel belangrijk vindt: Respect voor het fenomeen Max Verstappen, maar ook een kritisch oog op zijn carrière. Want daar ontbreekt het helaas aan in de Nederlandse media.

Wat gaan we dan wél zien op Autosport Uitgelicht?

Dat is een vraag waar ik nu nog geen antwoord op heb. Ik heb wel een idee van wat ik graag zou willen melden. Ik wil dat lezers hier komen dankzij kwalitatief sterke content. Dat kan een achtergrond zijn, een reportage, een opinie, een review of een artikel over de geschiedenis van de sport. Actualiteiten wil ik niet helemaal uit de weg gaan, maar overgetypt nieuws is er al voldoende. Mijn content moet verder gaan dan dat. Interessant voor de mensen met dezelfde interesses als de auteur.

Ik geloof dat er mogelijkheden zijn om iets op te bouwen dat succesvol kan zijn naast de bestaande Nederlandse autosport media. De tijd zal leren of Autosport Uitgelicht ook bestaansrecht heeft.

Heb je een vraag of opmerking over Autosport Uitgelicht? Neem dan gerust contact met ons op via Facebook, Twitter, Instagram of Linkedin!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven