DTM Finale op Hockenheim in 2019

Ook DTM komt met OTT platform

In navolging van de MotoGP en de Formule 1 komt ook het DTM met een eigen Over The Top (OTT) platform. De Duitse toerwagenklasse gebruikt het gezamenlijke weekend met de SuperGT om het platform te testen. Autosport Uitgelicht kijkt vooruit naar het DTM OTT platform.

Live en on-demand DTM kijken

In een tijdwerk waarin streaming platforms het traditionele TV kijken overneemt gaat ook de sport met haar tijd mee. Net als de Formule 1 (F1 TV) komt ook het DTM met een eigen streaming dienst. Anders dan de Formule 1 gaat het DTM wel eerst werken met een beta-fase.

Het toerwagenkampioenschap gaat namelijk tijdens de zogenaamde Dream Race samen met het SuperGT kampioenschap de dienst publiekelijk testen. Geïnteresseerden kunnen zich op DTM.com registreren, waarna ze de dienst gratis kunnen testen. Beide races vanuit Fuji worden live uitgezonden, maar zijn ook on-demand terug te kijken.

Kijkers kunnen naast de standaard world feed ook schakelen naar vier onboard kanalen. Die kanalen kan de kijken alle vier tegelijk kijken, maar ook afzonderlijk als full-screen optie. De world feed zal worden verzien van commentaar van Dave Richardson. Verena Wriedt neemt de presentatie voor haar rekening.

In de maanden na de Dream Race gaat het team van het DTM verder met het uitbouwen van het platform. Zo moeten er verschillende nieuwe mogelijkheden komen als live timing en samenvattingen. Ook wil men de live en on-demand uitzendingen verschillende opties mee gaan geven.

Het OTT-platform van de DTM wordt voor het eerste getest tijdens de Dream Race samen met het SuperGT.
Het OTT platform van de DTM wordt voor het eerste getest tijdens de Dream Race samen met het SuperGT.

Verandering in DTM strategie

Het DTM was voor aanvang van het nieuwe OTT platform al een zeer toegankelijke klasse. Alle trainingen, kwalificaties en races werden al via YouTube uitgezonden samen met een selectie aan live onboard kanalen.

In Nederland was het alleen niet mogelijk om de races live te kijken via YouTube. Dit in verband met de uitzenddeal dat het DTM heeft met Ziggo Sport. In landen waar het DTM geen uitzendrechten heeft verkocht zijn de races wél te bekijken via YouTube.

Wat er gaat gebeuren met het YouTube aanbod van het DTM nu men kiest voor een OTT platform is niet bekend gemaakt. Maar aannemelijk is dat dit gaat verdwijnen.

Robin Frijns tijdens het DTM op Assen in 2019.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven