MP Motorsport Competitie: Een uniek concept

Het is een droom voor veel autosportfanaten: Autocoureur worden. Voor weinig aspirant autocoureurs is het weggelegd om het doel ook daadwerkelijk te halen. Gebrek aan budget is één van de voornaamste reden waarom jong talent al in het begintraject van de autosport strandt. Het Nederlandse MP Motorsport heeft hier wat op bedacht: de MP Motorsport Competitie. Dankzij dit concept is de kans op het behalen van dat doel weer wat groter geworden. Autosport Uitgelicht legt uit.

Hoe werkt het?

Het principe van de MP Motorsport Competitie is eenvoudig. Met het inschrijfgeld (5000 euro exclusief BTW) dat alle deelnemers betalen voor de competitie, kunnen de gelukkige winnaars een heel seizoen karten of racen. Het enige wat je moet doen is de competitie winnen. Je kunt meedoen aan de competitie als je tussen de 7 en 60 jaar bent. Dus ook als je jezelf te oud acht voor een autosportcarrière is dit je kans.

De deelnemers worden verdeeld in groepen van 100, gebaseerd op leeftijd. Voor de eerste ronde zijn de nodige kunsten op de computer vereist, want deze wordt gehouden in de racesimulator. Als goed genoeg bent stroom je door naar de rondes op de kartbaan. Hier tien winnaars bepaald in de categorie tot 11 jaar, en vijf deelnemers tot de categorie tot 16 jaar. Deze groep wint een kart, uitrusting en een seizoen clubwedstrijden op de kartbaan van Strijen.

Liam Lawson rijdt namens MP Motorsport in de Formule 3. De MP Motorsport Competitie kan leiden tot een zitje in de klasse.

Formule Ford of Ford Fiesta Sprint Cup

Voor de deelnemers vanaf 16 jaar staat meer op het spel. De mensen die vanuit deze groep doorstromen krijgen de kans om hun racelicentie te behalen in een Ford Fiesta Sprint Cup wagen. De deelnemers tussen 16 en 20 jaar kunnen een volledig seizoen race winnen. Dat gaan ze doen in het Spaans Formule 4 kampioenschap met MP Motorsport. De Formule 4 geldt als één van de voorportalen van de Formule 1.

De mensen die doorstromen en ouder zijn dan 20 jaar (of langer zijn dan 1.85 meter) winnen een jaar lang racen in de Ford Fiesta Sprint Cup met Bas Koeten Racing.

Liam Lawson stapt in zijn MP Motorsport bolide.

Kweekvijver voor talent

Zo versterkt MP Motorsport haar positie als kweekvijver voor autosport talent. Met teams in de Formule 4, Formule Renault 2.0, Formule 3 en de Formule 2 is het team uit Westmaas in staat om talent tot de Formule 1 te begeleiden. In 2019 wist MP Motorsport nog samen met Richard Verschoor de prestigieuze Macau Grand Prix te winnen.

Met de MP Motorsport Competitie geeft het team jong talent, dat anders minder makkelijk aan de bak zou komen in autosportland, de kans op een professionele racecarrière. Dat mes snijdt uiteraard aan twee kanten, want het moet raar lopen moet uit een dergelijke competitie geen degelijke coureur opleveren voor het team.

Foto’s: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven