Gamerecensie: Formule 1 in Real Racing 3

Goed nieuws voor mensen die Formule 1 willen spelen zonder PC of Playstation. Er is een tweede optie bij gekomen om Formule 1 te spelen op je smartphone. Naast F1 Mobile Racing van Codemasters kun je nu ook racen met Formule 1 wagens in Real Racing 3. Alle officiële wagens en coureurs zitten in de game verwerkt, samen met vijf Formule 1 circuits. Autosport Uitgelicht neemt de proef op de som en gaat mobiel racen!

Real Racing 3

Geen zin in de aanschaf van een Gaming PC of een Playstation? Is een playseat met racestuur en pedalen veel te veel gedoe voor jou? Wil je toch racen met Formule 1 wagens? Dan kun je tegenwoordig met je smartphone ruimschoots aan je trekken komen. Codemasters had al een ijzer in het vuur met F1 Mobile Racing. Nu is daar ook Real Racing 3 van EA studio Firemonkeys bij gekomen.

Real Racing 3 kwam uit in 2013, maar is nog steeds één van de meest gewaardeerde racegames voor een Apple of Android smartphone. Mede door de vele updates blijft de game actueel. Mobiele racegames blinken natuurlijk niet uit in het realisme en de verbluffende graphics en ook Real Racing 3 doet dat niet. Maar voor zover racegames op een smartphone gaan is Real Racing 3 veruit de beste racegame die je kunt downloaden. En dat zonder dat je er per se voor heeft te betalen.

Uiteraard heeft Real Racing 3 wel een verdienmodel. Via in-app aankopen kun je extra goud of credits kopen, waarmee je weer wagens en upgrades kunt kopen. Om de game volledig uit te spelen is dit simpelweg een vereiste. Echter, zonder investering kun je ook veel plezier hebben aan Real Racing 3. Je moet alleen wel veel geduld hebben om de gratis goud en credits te bemachtigen.

Formule 1 evenementen

Sinds kort is de Formule 1 ook vertegenwoordigd in Real Racing 3. De koningsklasse van de autosport voegt zich bij een indrukwekkend lijstje aan raceklasses die al aanwezig zijn in de game. Want ook de Formule E, Nascar, IMSA series en het WEC zijn met wagens en circuits speelbaar.

Voor de Formule 1 heeft men een speciale hub ontwikkeld. Voor nu is het de bedoeling dat je één van de tien Formule 1 wagens kiest. Daarmee kun je de komende tijd deelnemen aan events. Het event waar mee gestart wordt is er één op het (voor deze game nieuwe) Yas Marina circuit in Abu Dhabi. Over de komende weken zijn er ook events op Spa Francorchamps, Monza, Suzuka en Circuit of the Americas.

De events bestaan uit diverse opdrachten. Dat varieert van het winnen van races of het rijden van snelste rondes tot het managen van een motorproblemen of banden. Weet je alle events te winnen? Dan wordt je beloond met een bonus voertuig. In dit geval de officiële Formule 1 Safety Car.

Dagelijkse races en kampioenschappen

Het upgraden van de wagen kan op twee manieren. Je kunt in de shop van Real Racing 3 goud en credits kopen en daarmee de wagen upgraden. Die goud en credits kun je ook verdienen door verschillende dagelijkse races te winnen. Dagelijks kun je maximaal honderdtachtigduizend credits verdienen. Het heeft dus geen zin om oneindig dagelijkse races te gaan rijden.

Verder kun je deelnemen aan een drietal kampioenschappen. Het eerste kampioenschap is de 2019 champion series. Hierin kun je deelnemen met een 2019 Formule 1 bolide. Deze auto moet alleen wel in je bezit zijn. Deze kun je (je raadt het al) kopen voor twee miljoen credits. Dat is dus of in de letterlijk buidel tasten óf heel (lang en) veel dagelijkse races rijden.

Het tweede kampioenschap zijn de invitational races. Deze klasse is nog lastig om te behalen. Want je 2019 Formule 1 auto moet volledig geupgrade zijn om deel te kunnen nemen. Daarnaast is er nog een Safety Car confrontatie waarin je kunt racen met de Safety Car. Hiervoor moet je wel alle events gewonnen hebben.

Zeer vermakelijk

Ontwikkelaar Firemonkeys wil logischerwijs geld verdienen via de in-app aankopen. Tenzij je goud en credits aankoopt in de shop, duurt het erg lang voordat je verder komt in de game. Anderzijds zorgt dit er wel voor dat de game interessant blijft. Er is altijd wel iets om voor te racen.

Soms moet je lang wachten voordat je verder kunt met een bepaald deel van de game omdat een voertuig nog niet beschikbaar is, of omdat je niet genoeg goud of credits hebt om deze te bemachtigen. Omdat de content zo uitgebreid is kun je altijd wel weer verder in een andere kampioenschap waardoor je niet hoeft te stoppen met spelen.

De Formule 1 content in Real Racing 3 is misschien wel beter dan die in de mobiele game van Codemasters. Het racen in Real Racing 3 is erg vermakelijk. Natuurlijk is het niet racen zoals op een PC of Playstation, maar daar is een smartphone dan ook niet voor gemaakt. Het is gewoon lekker low-budget tijdverdrijf.

Dus wil je in een verloren moment thuis of in de wachtkamer van de tandarts even fijn met een Formule 1 bolide scheuren? Dan zou ik niet te lang wachten met het installeren van Real Racing 3!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven