George Russell won in 2018 het Formule 2 kampioenschap

F2: Chasing The Dream

De eerste content voor 2020 is verschenen op F1 TV. De Formule 2 documentaire F2: Chasing The Dream is een vijfdelige special over het Formule 2 seizoen 2019. Daarmee heeft de Formule 2 haar eigen Drive To Survive. Nyck de Vries wist het kampioenschap te winnen, maar dat is niet de enige reden om deze documentaire te checken. Autosport Uitgelicht bingewatchte de reeks en geeft drie redenen waarom F2: Chasing The Dream de moeite waard is.

Nederlands succesverhaal

Chauvinistisch als wij Nederlanders zijn is F2: Chasing The Dream alleen al de moeite waard wegens de Nederlandse inbreng. Nyck de Vries staat onder andere centraal in de reeks die gaat over het Formule 2 seizoen 2019. De ART Grand Prix coureur won namelijk de titel met nog drie races te gaan.

De kijker ziet hoe De Vries zijn derde seizoen in de klasse start. Daarmee is hij een oudgediende. Zijn voorgangers Charles Leclerc en George Russel wisten namelijk al in hun debuutseizoen de titel binnen te slepen én het jaar daarop door te stromen naar de Formule 1.

Zoals we inmiddels weten is het behalen van de Formule 2 titel niet genoeg geweest voor De Vries om door te stromen naar de koningsklasse van de autosport. Nyck vertelt in de reeks openhartig over zijn seizoen dat voor hem uiterst succesvol verloopt, maar niet de nodige aandacht trekt van de Formule 1 teams.

Nyck de Vries werd eindelijk gekroond tot kampioen in de Formule 2. in F2: Chasing The Dream komt de Nederlander uitgebreid aan het woord.
Nyck de Vries werd eindelijk gekroond tot kampioen in de Formule 2. (Foto: By Lukas Raich – Own work, CC BY-SA 4.0)

Promotie naar de Formule 1 voor Latifi

Waar in 2019 nog drie Formule 2 coureurs debuteerden in de Formule 1 zal dat in 2020 slechts één coureur zijn. Nicholas Latifi neemt in 2019 eveneens deel aan zijn derde Formule 2 seizoen, maar weet wel een contract te veroveren in de Formule 1. In 2020 zal hij de teamgenoot van George Russel zijn bij Williams.

Over het talent van Latifi wordt veel gesproken, en niet iedereen is enthousiast over de enige toevoeging aan het Formule 1 veld in 2020. Dat de Canadees over een behoorlijke beurs beschikt is geen groot geheim. De tweede plaats in de Formule 2 is dan ook vooral te danken aan de ervaring van Latifi.

F2: Chasing The Dream volgt Latifi in zijn laatste Formule 2 seizoen. Te zien is hoe hij bij het team van Dams een goede start van het seizoen heeft, maar niet bestand is tegen Nyck de Vries. Ondertussen is hij test- en reserverijder bij Williams en mag hij daar een aantal vrije trainingen rijden.

Drie seizoenen was Nicholas Latifi nodig om door te stromen naar de Formule 1.
Drie seizoenen was Nicholas Latifi nodig om door te stromen naar de Formule 1. (Foto: By Lukas Raich – Own work, CC BY-SA 4.0)

Ontroerend eerbetoon aan Hubert

Het Formule 2 seizoen 2019 was er één met een zwarte rand. In September verloor BWT-Arden coureur Anthoine Hubert zijn leven na een zware crash op Spa Francorchamps.

De documentaire vertelt het verhaal van het debuutseizoen van Hubert. De Fransman en regerend GP3 kampioen scoorde populaire overwinningen in de sprintraces op Monaco en Paul Ricard. Hubert doet in 2019 niet specifiek mee om de hoofdprijzen, maar maakt zeker indruk in de Formule 2.

Tot die noodlottige zaterdagmiddag op Spa. Aflevering 4 van de serie is een volledig eerbetoon aan Hubert. Het verhaal van het fatale weekend in België wordt verteld en mensen die met hem gewerkt hebben vertellen hoe ze hem herinneren. Met name de (live) reacties van Esteban Ocon en Lewis Hamilton zijn indrukwekkend en tonen aan hoe heftig de klap van Hubert is geweest.

Ook de andere coureur betrokken bij die crash komt aan het woord. Juan Manuel Correa raakt gewond bij de crash en zal hoogstwaarschijnlijk nog een lange tijd moeten revalideren. Hij vertelt hoe hij zijn debuutseizoen heeft beleefd en hoe hij in het leven staat na de noodlottige crash.

F2: Chasing The Dream is te zien met een TV Access abonnement op F1 TV.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven