Max Verstappen na zijn overwinning in Mexico in 2018.

F1 gaat GP Mexico streamen via Twitch

Formule 1 heeft bekend gemaakt dat de GP van Mexico gestreamd gaat worden via Twitch. Het gaat om een experiment waarin de stream in een select aantal landen gratis te zien zal zijn op het entertainment platform. Twitch staat vooral bekend om de populariteit onder gamers.

Livestream in zes landen

De Grand Prix van Mexico zal in Zwitserland, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden volledig en gratis gestreamd worden op Twitch. Het gaat om een eenmalig experiment dat wellicht in 2020 verder uitgebreid kan worden.

Het is de eerste keer dat de Formule 1 live streams van sessies uitzendt via een platform anders dan F1 TV. Ook voor Twitch is het een primeur. Het is de eerste keer dat men een raceklasse anders dan E-Sports evenementen uitzendt.

Onder andere Lando Norris en Max Verstappen maken geregeld gebruik van Twitch. Ze zenden hier livestreams uit van de simraces die ze tegen elkaar houden. Vaak gaat dit gepaard met hilarische conversaties tussen beide Formule 1 coureurs.

Nederland maakt vooralsnog geen deel uit van het experiment. De uitzendrechten in Nederland zijn in handen van Ziggo Sport. Een andere manier om in Nederland F1 te kijken is F1 TV.

De Grand Prix van Mexico zal in zijn geheel gestreamd worden via Twitch.
De Grand Prix van Mexico zal in zijn geheel gestreamd worden via Twitch. (Foto: Red Bull Content Pool)

Interactief Formule 1 kijken

De reguliere world feed zal een aantal toevoegingen krijgen op Twitch. Zo kunnen fans per segment van tien minuten aangeven hoe coureurs zullen gaan presteren. Het moet het kijken naar de Mexicaanse GP een gaming karakter geven.

Ook worden influencers uit de deelnemende landen ingezet om de beelden uit te zenden. Voor Duitsland heeft men bijvoorbeeld influencer PietSmiet aangetrokken.

Fans kunnen op Twitch aangeven hoe coureurs in een bepaald segement van de race zullen gaan presteren.
Fans kunnen op Twitch aangeven hoe coureurs in een bepaald segement van de race zullen gaan presteren. (Foto: Mercedes AMG F1 / Wolfgang Wilhelm)

Nieuwe wegen

Liberty Media toont hiermee aan verder open te staan voor nieuwe markten om de sport ook bij de jeugd aantrekkelijk te maken. F1 TV was al een stap in de goede richting. Vorig jaar en dit jaar streamde de Formule 1 al een aantal klassieke races via YouTube.

Het concept dat via Twitch te zien zal zijn lijkt sterk op het ‘Voltage’ idee dat de Formule E vorig seizoen lanceerde op YouTube. Voltage verdween echter na zes weekends van het platform. Wel gaan er geruchten dat de elektrische klasse het idee weer nieuw leven in willen blazen.

Het experiment moet jongere kijkers aan de sport binden. (Foto: Mercedes AMG F1 / LAT Images)

Omslagfoto: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven