Boekrecensie: Formule 1 2020 – Terug in Zandvoort

Het Formule 1 seizoen 2020 staat op het punt van beginnen. Tijd om vooruit te kijken met de jaarlijkse Formule 1 gids van Rick Winkelman en Hans van der Klis. Formule 1 2020 – Terug in Zandvoort is niet zo zomaar een vooruitblik op het seizoen 2020, het is meer een handleiding voor het nieuwe seizoen. Autosport Uitgelicht mocht een vroege versie van het boek lezen nog voor de release.

Focus niet alleen maar op Max

Bij een Nederlands autosportboek verwacht je al redelijk snel dat het meteen over Max Verstappen gaat. Formule 1 2020 is daarin anders. Het eerste hoofdstuk is volledig gewijd aan de man die in 2020 veel records kan gaan breken, Lewis Hamilton, en eigenlijk is dat wel een keer verfrissend.

Verstappen komt (terecht) zeker wel aan bod. Toch doet het boek haar naam eer aan en focust het zich vooral op de Formule 1 in zijn totaliteit. Het seizoen 2019 komt onder andere nog even aan bod, maar je wordt ook bekend met de Formule 1 grid en kalender van 2020.

Nu blijft vooruit kijken lastig want het is vooral koffiedik kijken. Maar op geen enkel moment krijg je het gevoel dat de auteurs wilde voorspellingen proberen te doen. Men houdt het realistisch en feitelijk.

Terug in Zandvoort

Het boek heeft niet voor niets als extra titel ‘Terug in Zandvoort’ mee gekregen. De Nederlande GP keert terug in 2020 en dat mag gevierd worden. De gehele geschiedenis van de Formule 1 op het circuit Zandvoort komt aan bod met interessante en gedetailleerde beschrijvingen van alle Formule 1 races verreden in Nederland.

Veel Formule 1 fans in 2020 zullen de races van voor 1985 niet bewust meegemaakt hebben en daarom zou deze sectie van het boek eigenlijk voor elke bezoeker verplichte kost moeten zijn. Ook halen de auteurs zelf herinneringen op aan de Grand Prix van Nederland wat een leuke weergave oplevert van wat bezoekers meemaakten in het vorige leven van de Nederlandse GP.

Conclussie

Elke bezoeker van de Nederlandse GP zou deze gids eigenlijk moeten doornemen. Het vertelt een helder verhaal van het verleden, heden en de (nabije) toekomst en verveelt eigenlijk geen moment. Helemaal nu de fans hongerig uitkijken naar het nieuwe Formule 1 seizoen is dit een voortreffelijk voorafje.

Het boek bevat een stuk over MP Motorsport wat niet helemaal aansluit met de Formule 1 of de Dutch GP. Maar dit is één van de weinige minpunten dat we konden ontwaren en zeker geen reden om het boek links te laten liggen.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven