De Succesformule

Boekrecensie: De Succesformule (David Coulthard)

De Formule 1 is een wereld waar sport en het zakendoen dicht bij elkaar liggen. David Coulthard wist na zijn carrière als Formule 1 coureur een succesvol bestaan op te bouwen als zakenman. In het boek De Succesformule weerspiegelt David Coulthard zijn visie op het bedrijfsleven, en dat levert een inspirerend boek op.

David Coulthard

David Coulthard is voormalig Formule 1 coureur. In zijn vijftien jaar durende carrière in de koningsklasse van de autosport kwam hij in actie voor topteams als Williams, McLaren en Red Bull Racing. In 2001 werd hij vice-wereldkampioen. Al was het op enorme afstand van de dominerende Michael Schumacher.

In totaal schreef hij dertien wedstrijden op zijn naam, waaronder twee keer zijn thuisrace op Silverstone én twee keer de Grand Prix van Monaco. Na zijn carrière als coureur werd hij Formule 1 commentator voor de BBC en Channel4. Ook is hij betrokken als adviseur en commentator bij de W-Series.

Daarnaast is Coulthard betrokken bij marketing campagnes van grote bedrijven als Mercedes, Heineken, UBS en Rolex. Verder is hij mede eigenaar van het televisieproductie bedrijf Whisper en van evenementen organisator Velocity Experience. Eerder schreef hij al een autobiografie ‘It is what it is’.

Het sportboek dat van pas komt op je werk

De Succesformule zit vol met anekdotes die Coulthard heeft opgepikt tijdens zijn Formule 1 carrière. Hij projecteert ze moeiteloos op het bedrijfsleven, wat een interessante mix geeft. Tijdens het lezen van het boek komen er geregeld zaken voorbij die goed van pas kunnen komen in je eigen werksituatie.

Coulthard schetst het belang van onder andere teamwork, presentatie en eerlijkheid in de Formule 1. Hij vertelt hoe de sport van hem een succesvol zakenman maakte. Maar het boek is ook andersom interessant. Het beschrijft hoe men in het bedrijfsleven kan leren van de Formule 1.

Daarnaast zijn de weetjes en feiten uit de carrière van Coulthard gewoon leuk om te lezen. Zo beschrijft hij dat het zakendoen in de familie Coulthard in het bloed zit. Vader Coulthard (eigenaar van een transportbedrijf) blufte zich bijvoorbeeld met een gewaagd telefoontje naar binnen bij het grote Heinz.

Inspirerend en hulpvol

Het lezen van De Succesformule laat je op een andere manier kijken naar je eigen werk. Het boek is inspirerend en hulpvol om zaken beter of anders aan te pakken. Daarmee is het boek misschien niet zo zeer een pure autosport uitgave. Dat maakt het boek interessant voor een doelgroep dat veel verder reikt dan alleen de autosport fanaat, ook als niet Formule 1 fan is het boek zeker de moeite waard.

Voor de mensen die het boek wel kopen om het Formule 1 aspect is ook voldoende nieuwe stof. Coulthard schetst in het begin van het boek namelijk hoe het leven van een Formule 1 coureur er buiten de races om uit ziet. Dat blijkt wat anders in elkaar te steken dan trainen, hangen aan het zwembad en rijden in dure bolides.

Paperback:

E-Book:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven