Dutch GP Zandvoort 2020

Boekrecensie: 1000 Grand Prixs

Vorig jaar vierde de Formule 1 haar 1000e Grand Prix. Aanleiding genoeg voor auteur Stephane Barbe om in zijn boek 1000 Grand Prixs uitgebreid terug te kijken op de geschiedenis van de sport. Autosport Uitgelicht mocht het boek toevoegen aan de lange lijst van werken dat we al hebben mogen recenseren.

Lust voor het oog

Het boek 1000 Grand Prixs is het meest uitgebreide overzicht van alle Formule 1 races dat er op dit moment te krijgen is. Natuurlijk wordt er gekeken naar de 1000 grand prixs die verreden zijn. Maar er wordt ook gekeken naar de meest legendarische coureurs die in de geschiedenis van de sport hebben deelgenomen. Ook de mooiste en gevaarlijkste circuits komen aan bod.

Met de solide hardcover kaft en de fraaie afbeeldingen van het circuit Zandvoort is 1000 Grand Prixs een lust voor het oog. Het binnenwerk van het boek wordt verfraaid met de mooiste afbeeldingen en duidelijke grafieken. Daarmee is het boek ook uitermate geschikt voor de autosport liefhebber die liever niet al te lange lappen tekst leest.

Conclussie

Dankzij de volledigheid heeft 1000 Grand Prixs absoluut het recht om in de boekenkast van elke autosportfanaat te komen. Zonder al teveel woorden, maar dankzij de ondersteuning van de foto’s en grafieken ben je in no-time bekend met de Formule 1 geschiedenis. Handig als je de Formule 1 recent bent gaan volgen.

Voor de mensen die de sport al langer volgen is het boek ook een aanwinst voor de boekenkast, al zal deze groep minder nieuwe dingen uit het boek kunnen halen. De fraaie uitvoering zorgt ervoor dat het boek (dat met een prijs van € 27,50 best wel prijzig is) zeker de moeite waard is om aan te schaffen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven